Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy 1 energy drink na dzień szkodzi?

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby może wysiąść Ci serce, ale mało prawdopodobne przy jednej puszce dziennie.

Osobiście wypijam 3x250 ml, a potem po szkole jeszcze jeden Monster, na co wychodzi ponad jeden litr energy przez 24h.

Nie stało mi się do tej pory nic, a piję je od kilku miesięcy - jednak widzę, że można się bardziej spocić, np. na WF, etc.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Myśle że nie mój kolega pije codziennie tez 1 a sportowcem nie jest pije dla smaku ale przydało by sie zrobic jakąś przerwe bo twój organizm znajdzie przyjaciela w kofeinie i może być źle :D

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ale czym więcej będziesz pił tych energy drink'ów tym bardziej będziesz po tym zmęczony ;) Wypij sobie 1 puszkę raz na 2-3 dni i będzie normalnie .

Opublikowano

Boshe ... pewnie go pije bo mysli ze dostanie +2 do techniki i dryblingu.

// nic ci nie zrobi kofeina jest tez w kawie a wielu ludzi pije ja kilka razy dziennie i nic.

// Na trening najlepszy napoj izotoniczny z kerfura 1 litr 2 zl

Opublikowano

Nie, prawie nic Ci się nie stanie. Chyba że masz jakieś choroby slabe serce itd. a tak to nie. ale po tym szybciej będziesz zmęczony. Jak kupuje to żeby się napić, nie żeby dodało mi "skrzydeł"

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

be-power z biedronki jest najlepszy xD :P

najlepiej jak będziesz pił co 2-3 dni bo codziennie to za często, chyba że masz 20+ lat

Opublikowano

Szkodzi, nawet nie macie pojęcia jak . Po 1. uzależnienie. Chyba nie muszę tego opisywać. Po 2. Rozregulujesz sobie ciśnienie takim czymś, już lepiej pić kawę, a najlepiej, jak już masz wybierać, to powerright (jakoś tak)

Opublikowano

@ Up gdyby nie te pedalskie kolorki i bawienie się z tektem zgodziłbym się w 100%.

Bierz napoje izotoniczne, bo po co energy drinki? One są słodkie i sztuczne i powodują że nie dość że Ci się mele jak karaluchy zbierają to się pocisz bardziej. Izotoniczny (oryginalny nie z Biedy) dostarcza organizowmi potrzebnych substancji przez co twój organizm nie jest odwodniony.

Pozdrawiam

PS. Do asada i innych - wy myslicie że ma mu się od razu coś stać? Rozumowanie gimnazjalisty. To gówni powoli będzie niszczyć twój organizm i nawet nie będziesz wiedział kiedy, pierdolnie Ci pikawa i pokażesz numer buta

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

1. Szkodzi na wątrobę.

2. Szkodzi na serce.

3. Picie codziennie - możliwość uzależnienia , przyswojenie kofeiny - brak prawdziwej energii

4. Wiele więcej problemów fizycznych i psychicznych

Szczerze?-odradzam 2 miesięcznie i mi starczy

+ jeżeli przestaniesz pić po długim okresie na powiedzmy pare dni to może Ci źle w głowie narobić niczym narkomanowi bez narkotyków

Opublikowano

Nie uzależnij się, dobra rada. Mam w klasie kolege, który jest tak uzależniony (po roku) że dziennie musi wypić tigera (?) 1l, bo go skręca tak jak do fajek.. Nie powinno niby zaszkodzić, ale zrób sobie przerwy, lub pij co drugi dzień.

Nieregulaminowa sygnatura

Gość malutki688
Opublikowano

fajnie maja ci sportowcy co pija energy drinki przed wysilkiem fizycznym... potem sie dziwimy ze malo medali na igrzyskach olimpijskich zdobywamy

@topic

niby codziennie pijac litr coli tez moze ci sie nic nie stac, moim zdaniem nie powinno sie przesadzac. btw w jakim jestes wieku?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...